Resultaten voor emdr therapie nijmegen

emdr therapie nijmegen
 
Psychologiepraktijk Vivir.
Welkom op de website van Psychologiepraktijk Vivir te Nijmegen. Vivir is een eerstelijns psychologenpraktijk voor o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR traumaverwerking en Acceptance Commitment Therapy ACT. Nieuws: De praktijk heeft voor 2015 contracten met alle grote zorgverzekeraars voor het bieden van psychologische zorg vanuit de generalistische basis GGZ.
EMDR Cerno Psycholoog Nijmegen.
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Zij zijn bijvoorbeeld aanhoudend angstig of somber; ze beleven de ervaring steeds opnieuw of hebben slaapproblemen.
Instituut voor Rationele Therapie Praktijk voor Eerstelijnspsychologische Zorg Psychotherapie Rationeel-Emotieve Therapie Cognitieve Gedragstherapie Mindfulness Psychologen in Nijmegen, Beek-Ubbergen,
de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie NVP. LVVP Landelijke vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten LVVP. Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie VGCt. Vereniging EMDR Nederland. Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen NVO. Instituut voor Rationele Therapie Alle rechten voorbehouden Sitemap Contact Website door JB Webproducties.
Dieuwertje Otten: Psycholoog in Nijmegen bij Praktijk voor Psychologie.
Ik werk geregeld met cognitieve gedragstherapie, maar pas ook EMDR of mindfulness oefeningen toe. Ik vind het belangrijk om doelgericht te werken en om mensen weer in hun kracht te laten komen. Daarin vind ik een goede afstemming belangrijk. Dieuwertje houdt spreekuur op de locatie in Nijmegen-Oost. Zij werkt op maandag en dinsdag de hele dag en woensdagmiddag en avond op de locatie Villa Westhof. Neem contact op voor het maken van een afspraak. Is er een wachttijd? Met welke klachten en symptomen kan men bij jullie terecht? Wat is het verschil tussen GB GGZ en SGGZ? Meer vragen antwoorden. Nijmegen-Oost Villa Westhof. In 2018 heeft u vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico. Meer over vergoedingen. Samenwerking De Waalboog. Nijmegen-Oost Villa Westhof. Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten. Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie.
EMDR effectieve traumabehandeling.
Velen hebben bijgedragen om deze therapie verder te ontwikkelen; de effectiviteit ervan is wetenschappelijk bewezen. EMDR traumabehandeling is geschikt voor mensen die schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt waarvan zij nog steeds last hebben of gevolgen van ondervinden. Het kan gaan om nmalig trauma zoals: verkrachting, een ongeval, geweldsmisdrijf, enz. Het kan ook gaan om gebeurtenissen die zich vaker hebben voorgedaan zoals: langdurig seksueel misbruik of incest, oorlogservaringen, pesten, vernedering enz. Tijdens een EMDR behandeling wordt de clint gevraagd te denken aan de onverwerkte situatie. Tegelijkertijd luistert de clint naar steeds terugkerende ritmische tikjes via een koptelefoon. Hierdoor wordt het verwerkingsproces in de hersenen gestimuleerd. Tijdens een EMDR sessie wordt alles wat met de nare ervaring samenhangt, verwerkt. Er wordt niet over de ervaringen gepraat. De therapeut begeleidt het hele proces. Door een EMDR behandeling kan de nare ervaring een nieuwe plek krijgen en kunnen de gevolgen van die nare ervaring zoals: post-traumatische stressstoornis, angst, nachtmerries, sombere gevoelens, schuldgevoelens, schaamtegevoelens enz verdwijnen. Seksueel misbruik tussen kinderen. Nieuw samengesteld gezin. Zelfzorg in de zorgsector. Partners van mensen met autisme. Lezingen en trainingen. Over de praktijk. Route en locatie. Berg en Dalseweg 102 6522 BS Nijmegen telefoon 024-3224788.
Op zoek naar een coach, psycholoog, therapeut in Nijmegen?
De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie is de onafhankelijke wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. Vereniging EMDR Nederland. De doelstellingen van de Vereniging zijn.: het bevorderen van de toepassing en de ontwikkeling van EMDR in Nederland.; kwaliteitsbewaking van de toepassing van EMDR.; het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Nederlands Instituut van Psychologen. Het NIP is een vereniging voor psychologen en neemt vragen van leden, psychologen en relaties in behandeling. Psychologie Praktijk Nijmegen.
EMDR Nijmegen Lent Psychologenpraktijk Praktijk Namasté Praktijk Namaste.
EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een aangrijpende ervaringen, zoals geweldsincidenten, seksueel geweld of ongevallen. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden ontwikkeld door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro.
Provision Wie zijn wij Ons team.
Supervisor PioG Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen SPON. Nick Swart is vennoot en trainer binnen Provision-Praktijk. Nick is van origine sportdocent, voormalig topsporter en heeft jarenlang als officier binnen defensie gewerkt. Deze verschillende invalshoeken gebruikt hij als trainer en behandelaar binnen Provision-Praktijk. Hij houdt zich met name bezig met trainingen op het gebied van peak performance en gebruikt daarbij verschillende vormen van biofeedback o.a. Manon Apenhorst is BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog. Zij werkt binnen Provision Praktijk als therapeut. Daarnaast werkt zij al jaren met jongeren en volwassenen met psychiatrische en gedragsproblemen binnen een gesloten instelling. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van jong volwassenen met angst en stemmingsproblemen als ook persoonlijkheidsproblematiek. Ze maakt hierbinnen gebruik van CGT, schematherapie, motiverende gespreksvoering, korte oplossingsgerichte therapie en EMDR.
EMDR, Schematherapie, CGT, MBT, behandeling, Nijmegen.
Ik werk graag met Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Mentalization Based Treatment MBT en EMDR. Binnen de therapie wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van inzicht in uw vaak oude patronen van gedachten, gevoelens en gedrag in relatie tot zelf en anderen. Voor meer informatie over bovenstaande vormen van psychotherapie kunt u onder andere bij onderstaande links terecht.: Proudly powered by WordPress. By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information Accept. Psychotherapie Praktijk Nijmegen is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site.
Psycholoog Nijmegen Praktijk Rond coaching en psychotherapie.
Psychotherapeut, GZ-psycholoog, EMDR therapeut level 1 en 2, schematherapeut. Werktijden: ma, di, do deels, vr deels. Psychotherapeut, EMDR therapeut level 1. Pieter van den Broek. Psychiater, neuropsycholoog Werktijden: ma avond. Gz-psycholoog, ACT trainer, emdr therapeut level 1 Werktijden: ma avond, donderddag deels. Sint Annastraat 288. 6525 HD Nijmegen eerste verdieping.

Contacteer ons